11 C
New York
Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου, 2024

Buy now

«Η Ευρώπη έχει μπει στην οικονομία του πολέμου, δηλαδή υπερεξοπλισμοί και μείωση των κοινωνικών δαπανών»

Είναι η ώρα η Ελλάδα να συνταχθεί με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες που ανακοίνωσαν πως θα αναγνωρίσουν το Παλαιστινιακό κράτος και να πράξει το ίδιο ώστε να ξεκινήσει η ειρηνευτική διαδικασία στην Μέση Ανατολή τόνισε ο Νίκος Φίλης, υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς. Ο ίδιος μίλησε στον Alpha Radio εν όψει της προεκλογικής του επίσκεψης στην Καβάλα αναφερόμενος στα θέματα της ακρίβειας και της δημόσιας υγείας, αλλά επικέντρωσε στην «οικονομία πολέμου» που έχει μπει η Ευρώπη, η οποία όχι μόνο περικόπτει κονδύλια από τις κοινωνικές πολιτικές χάριν των υπερεξοπλισμών αλλά ουσιαστικά ναρκοθετεί και την ειρήνη στις χώρες αυτές.

«Προσπαθούμε να μιλήσουμε με τον κόσμο, να δούμε τις αγωνίες του και να ξεδιπλώσουμε τις προτάσεις μας για τα ζητήματα αυτά. Είναι τεράστια η δυσαρέσκεια του κόσμου για τα ζητήματα που αφορούν την οικονομική κατάσταση, η ακρίβεια θερίζει το λαϊκό εισόδημα και όλα τα μέτρα τα οποία ανακοινώνονται από την κυβέρνηση αποδεικνύονται αναποτελεσματικά. Δεύτερον πολύ σημαντικό και αυτό στις μεγάλες πόλεις και Θεσσαλονίκη και Αθήνα υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα που αφορά τα στεγαστικό, με την ακρίβεια στα ενοίκια και στα σπίτια. Βεβαίως πέραν από τα θέματα της οικονομίας που είναι καθοριστικά για τη ζωή των ανθρώπων και αναφέρομαι για παράδειγμα στον πληθωρισμό στα τρόφιμα όπου η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια, όπως ξέρετε το εισόδημα γενικότερα της Ελλάδας είναι το χαμηλότερο, είμαστε η δεύτερη χειρότερη χώρα μετά την Βουλγαρία».

«Επίσης ζητήματα κοινωνικά όπως το ΕΣΥ αφορούν πάρα πολύ τον κόσμο διότι βλέπουν ότι σε όλο τον κόσμο η πανδημία ήταν μια ευκαιρία για ανάταξη του δημοσίου συστήματος υγείας , στην Ελλάδα υπήρξε περαιτέρω καταβαράθρωση θα έλεγε κανείς και ιδιωτικοποίηση. Οπότε ο πολίτης ξέρει ότι αν μου συμβεί κάτι για να πάω στο νοσοκομείο πρέπει να έχω χρήματα, ή θα πάω σε ιδιωτικό είτε στο δημόσιο για να πληρώσεις το απόγευμα τις εξετάσεις και την εγχείρηση σου. Υπάρχει και ένα ευρύτερο θέμα που επισκιάζει αυτή την πραγματικότητα και του οποίου απότοκος είναι ως ένα βαθμό και το θέμα της ακρίβειας, γιατί η ακρίβεια έχει μηχανισμούς κερδοσκοπίας εδώ στην Ελλάδα τους οποίους δυστυχώς καλύπτει η κυβέρνηση. Αυτό είναι το θέμα του πολέμου και της ειρήνης στην Ευρώπη. Έχει σημασία γιατί μετά από 79 χρόνια που τελείωσε ο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος που οι άνθρωποι ονειρεύτηκαν έναν κόσμο ειρήνης ευημερίας και δημοκρατίας και μέσα από αυτό το όραμα της ενωμένης Ευρώπης και σήμερα ακούμε από τα χείλη των ελίτ της Ευρώπης ότι ο πόλεμος δεν είναι κάτι που πρέπει να το ξεχάσουμε, είναι ένα πιθανό σενάριο για το οποίο και πρέπει να προετοιμαζόμαστε. Οι δύο πόλεμοι μέσα στην Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή είναι που σύρουν την Ευρώπη πίσω από τις αμερικανικές επιλογές του πολέμου, όχι ειρηνευτικές πρωτοβουλίες για να αποφύγουμε τις πολεμικές έκρηξης, αλλά δυστυχώς και η Ευρώπη έχει μπει στη λεγόμενη οικονομία του πολέμου. Δηλαδή υπερεξοπλισμοί, μείωση των κοινωνικών δαπανών για την παιδεία, την υγεία, την ασφάλιση. Και τέλος εφιαλτικές συνθήκες απασχόλησης για τους πολίτες».

«Δεν είναι αναγκαίο να μπαίνει στους πολέμους η Ευρώπη, δεν είναι δυνατόν να λέει ο Μακρόν να στείλουμε στρατεύματα στην Ουκρανία, δηλαδή μία νέα λεγεώνα των ξένων και να καλεί σε συμμαχία των προθύμων για τον πόλεμο όπως είχε κάνει ο Μπους με το Ιράκ. Αυτή είναι η πλήρης διάλυση της Ευρώπης, η εμπλοκή της σε έναν πόλεμο που δε τελειώνει από τη μία μέρα στην άλλη. Δεύτερον δεν είναι δυνατόν η Ευρώπη να μη λαμβάνει πρωτοβουλίες για την ειρήνη στο χώρο της Μέσης Ανατολής. Εχει ανακοινώσει η Ισπανία η Μάλτα, η Σλοβενία, η Ιρλανδία και η Νορβηγία ότι θα αναγνωρίσουν το Παλαιστινιακό κράτος, είναι η ώρα η ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει την πρωτοβουλία αναγνώρισης του Παλαιστινιακού κράτους αλλά δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση»

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles