Οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι επικεφαλής των παρατάξεων δε μπόρεσαν να ακολουθήσουν το καλό παράδειγμα των οδηγών ταξί που βρέθηκαν κόσμια στο δημοτικό συμβούλιο, και δημιούργησαν μεγάλη ένταση κατά την συνεδρίαση του σώματος το βράδυ της Δευτέρας. Για την συνεδρίαση και τις διαπραγματεύσεις με τους οδηγούς ταξί μίλησε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Μαμτσαδέλης.
«Υπήρχε ένα πολύ καλό κλίμα συνεννόησης με τους οδηγούς ταξί και μου έκανε εντύπωση ότι ενώ οι άνθρωποι διαφωνούσαν με την πρόταση της διοίκησης, ωστόσο στη συνέχεια και με βάση αυτά που είπε ο δήμαρχος βρέθηκε ένα σημείο σύγκλισης αρχικό και ενώ με τους οδηγούς ταξί βρέθηκε σημείο σύγκλισης, διαφωνούσαν οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης! Έχω ένα συγκεκριμένο χαρακτήρα και υπηρετώ κάποια πράγματα και όταν δε θα είμαι πια πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεν έχω σκοπό ούτε να έχω αλλάξει τον χαρακτήρα μου, ούτε να μην υπηρετήσω αυτά που πρέπει. Όταν παρατηρώ εγώ ότι όταν υπάρχουν κάμερες ή όταν υπάρχει κόσμος κάποιοι έχουν τελείως διαφορετική συμπεριφορά και μάλιστα προς το χειρότερο και δημιουργείται τεχνητά μία ένταση γιατί κάποιος ή κάποια θεωρεί ότι από την ένταση κερδίζουμε αυτό είναι και αντίθετα στα καθήκοντα του δημοτικού συμβουλίου αλλά και αντίθετο στο χαρακτήρα μου. Όταν εγώ παρακολουθούσα τις συνεδριάσεις είτε του δημοτικού συμβουλίου είτε της Βουλής, το έκλεινα! Δεν θα αφήσω να εξελίσσονται τέτοιες καταστάσεις στο δημοτικό συμβούλιο όσο και να στεναχωριέμαι που δημιουργείται ή φαίνεται να δημιουργείται αυτή η ένταση. Όταν οι οδηγοί ταξί έρχονται και είναι ευπρεπέστατοι, ήταν οι άνθρωποι κόσμοι και συζητήσαμε μία χαρά, διαφωνήσαμε αλλά συζητήσαμε τέλος πάντων, και αντι να είμαστε εμείς το παράδειγμα δημιουργούμε ένταση, αυτό δε το δέχομαι».
«Η διαφωνία με την κ. Ιωσηφίδου ξεκίνησε νωρίτερα, είπαμε να μη κάνουμε προ ημερησίας και ήθελε το λόγο επί προσωπικού, από εκεί ξεκίνησε η ιστορία που δε κατέληξε κάπου, η ίδια αποχώρησε, εγώ δεν ήθελα να αποχωρήσει, έπρεπε να συμβιβαστεί και να αποδεχθεί ότι αυτοί είναι οι κανόνες, είναι αρκετά έμπειρη. Για την ονομαστική ψηφοφορία έχει το δικαίωμα κάθε σύμβουλος να ζητήσει πριν ξεκινήσει όμως η ψηφοφορία, είχε ήδη ψηφίσει ο κ. Κροκίδης. Απλά επειδή είχε βαβούρα δε το κατάλαβε η κ. Ιωσηφίδου, αλλά δε μπορώ να κάνω κάτι. Εκτιμώ την κ. Ιωσηφίδου για την εμπειρία της, εκείνη την στιγμή ήταν παραπάνω τεταμένο το κλίμα από μέρους της. Η ονομαστική ψηφοφορία έχει νόημα εάν πιθανολογούμε ότι κάποιος από την διοίκηση δεν θέλει να το ψηφίσει και στην ονομαστική θα το σκεφτεί ή θα φοβηθεί και δε θα ψηφίσει. Αν κάποιος θέλει να διαφοροποιηθεί μπορεί να το κάνει».
«Πρόθεση μας ήταν να βρεθούν όντως οι οδηγοί ταξί, η κ. Τσανάκα και ο δήμαρχος για να βρεθεί μία λύση, είναι βέβαιο πάντως ότι αυτό που ζητούσαν να αποσυρθεί το θέμα, δεν θα μεταβάλει την πρόταση, θα έχει κάποιες αλλαγές ενδεχομένως ή βελτιώσεις αλλά όχι στο κομμάτι που συμφωνήθηκε όπως το πόσα αυτοκίνητα θα παρκάρουν στην Ομόνοια, που από τη μελέτη προβλέπεται να γίνουν κάποιες θέσεις πάρκινγκ ή οι κάδοι επί της Βενιζέλου θα μετακινηθούν οι κάδοι ώστε να χωράνε περισσότερα ταξί ή να διευκολύνεται η διέλευση των ταξί προς την πιάτσα που θα δημιουργηθεί. Όλοι στην διοίκηση καταλαβαίνουμε την αγωνία των οδηγών ταξί, είναι μια παγιωμένη κατάσταση που τους βολεύει αλλά τώρα πάμε σε μία αλλαγή. Πάντα οι αλλαγές δημιουργούν αγωνίες και προβληματισμούς στην αρχή. Η λύση που προτάθηκε για την διάβαση στον ΟΤΕ δε γινόταν, πέρα από το σχέδιο πόλης και τη χρήση που προβλεπόταν εκεί, θα δημιουργούσε μεγαλύτερη συμφόρηση και πρόβλημα. Στην καφετέρια που είναι παρακείμενη κάθε Σάββατο έχει πάρα πολλά παιδιά και σε εκείνο το σημείο ακριβώς που είναι οι τηλεφωνικοί θάλαμοι τα παιδιά παίζουν. Δε γίνεται να βάλουμε τα αυτοκίνητα μέσα σε ένα πάρκο».