Τις δικές του απαντήσεις σε όσα παρουσιάζονται από υποψηφίους δημάρχους που υπόσχονται «υπόγεια πάρκινγκ παντού» έδωσε με ανάρτηση του ο πρώην δήμαρχος και αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κωστής Σιμιτσής. Ο ίδιος τοποθετείται στον Alpha Radio γιατί νομικά δε μπορεί να γίνει πάρκινγκ στη πλατεία Ποταμουδίων, γιατί δεν συμφέρει να γίνει στη Ροδόπη, και γιατί αν θα γινόταν στην κεντρική πλατεία, το κυκλοφοριακό θα χειροτέρευε δραματικά.
«Για το ενδεχόμενο δημιουργίας πάρκινγκ στην πλατεία Ποταμουδίων εγώ έχω εκδηλώσει τη διαφωνία μου Για πολλούς λόγους και τώρα τελευταία ασχολήθηκα με το νομικό ζήτημα. Περίμενα ότι κάποιος από τους υποψήφιους που κάνουν αυτές τις προτάσεις θα ζητούσε από τους δικηγόρους της παράταξής του να κάνουν και μια σχετικά έρευνα. Δεν έγινε αυτό και αναγκάστηκα και εγώ να κάνω μία ανάρτηση. Όσον αφορά την ουσιαστική μου διαφωνία καταρχάς περιμένω από κάποιες παρατάξεις το κοστολόγιο, όλοι λένε ότι οι προτάσεις μας είναι κοστολογημένες. Ένα πάρκινγκ 30 θέσεων υπόγειο, που πρέπει να έχει όλες τις υποδομές ασφαλείας, φωτισμού, φύλαξης και τις κατασκευαστικές πρώτα γιατί εκεί στα Ποταμούδια ξέρετε υπάρχουν πολλά υπόγεια νερά, πόσο κοστίζει ένα πάρκινγκ υπόγειο 30 θέσεων; Δεύτερον, εγώ ποτέ δεν θα δεχόμουν να πηγαίνει το εγγόνι μου πια σε ένα σχολείο όπου δίπλα ακριβώς είτε στην αυλή του σχολείου όπως κάποιοι λένε είτε στο όμορο οικόπεδο δηλαδή στην πλατεία Ποταμουδίων να βγαίνουν αγωγοί εξαερισμού του καυσαερίων ακριβώς μπροστά στη μύτη του. Μα θα πείτε έτσι και αλλιώς περνάνε αυτοκίνητα και υπάρχουν καυσαέρια, και τι πιστεύουμε λοιπόν ότι το πάρκινγκ των 30 θέσεων θα περιορίσει τη συγκεκριμένη κίνηση; Θα την αυξήσει γιατί θα είναι αρκετοί αυτοί που θα πηγαίνουνε να βάλουν το αυτοκίνητο τους εκεί μέσα και θα φεύγουν απογοητευμένοι γιατί δεν θα βρίσκουν θέση. Αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο είναι πολύ σημαντικό».
«Στο νομικό κομμάτι υπάρχει ειδική νομοθεσία όσον αφορά τα εκπαιδευτήρια που απαγορεύει όταν γίνεται ο σχεδιασμός τους, όταν γίνεται η χωροθέτηση τους στο σχέδιο πόλης κτλ να φτιάξουμε σχολεία δίπλα σε σταθμούς αυτοκινήτων. Ρητή νομοθεσία που να απαγορεύει σταθμούς αυτοκινήτων δίπλα στα σχολεία δεν υπάρχει. Έχουμε μπροστά μας την τροποποίηση του σχεδίου πόλης όπου για να προστεθεί ένας σταθμός αυτοκινήτων πρέπει να αλλάξει η χρήση και να γίνει καινούργιο σχέδιο πόλης γιατί το υφιστάμενο υπάρχει από το 1980. Στο καινούργιο που κάποια στιγμή πρέπει να γίνει αν εξασφαλίσει η δημοτική αρχή ένα ποσό που να ξεπερνάει τα 5 εκατομμύρια ευρώ, γιατί τόσο θα κοστίσει αλλά πρέπει να γίνει. Στο καινούργιο σχέδιο πόλης ας έρθει λοιπόν κάποιος και να πει στο σχολείο του Αη Γιάννη στην αυλή χωροθετώ υπόγειο πάρκινγκ. Εγώ θεωρώ ότι αυτό το πράγμα δεν μπορεί να γίνει, θα περάσει αυτό τον έλεγχο και του υπουργείου περιβάλλοντος και του συμβουλίου της επικρατείας και θα απορριφθεί διότι από τη στιγμή που απαγορεύεται να βάλεις σχολείο δίπλα σε πάρκινγκ αυτοκινήτων ισχύει και το αντίστροφο, δεν μπορείς να βάλεις πάρκινγκ αυτοκινήτων δίπλα στο σχολείο, τελεία και παύλα».
«Για το υπόγειο πάρκινγκ στη Ροδόπη που ακούγεται, τι θα κερδίζαμε από αυτό; Η γνώμη μου είναι ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει το πάρκινγκ όταν λήξει η μίσθωση με τον κ. Μούκο, θα πρέπει εκεί ο δήμος να φτιάξει πράγματι μία πλατεία. Και όταν ο δήμος μπορέσει και βρει λεφτά είτε έρθει κάποιος επιχειρηματίας και προτείνει να γίνει πάρκινγκ υπόγειο με δικά του χρήματα ας γίνει. Αλλά βέβαια υπόγειο πάρκινγκ ενός ορόφου δηλαδή στο οποίο θα είναι 99 αυτοκίνητα, αυτά είναι μετρημένα από μία μελέτη που είχαμε κάνει γιατί αλλιώς είναι τώρα η εικόνα εκεί και αλλιώς είναι ενός υπόγειου πάρκινγκ που θα πρέπει να έχει διαδρόμους φαρδύς, διαδρόμους ασφαλείας, τουαλέτες, παραμονής του προσωπικού κτλ, οι κοινόχρηστοι χώροι είναι πάρα πολλοί, άρα υπάρχει μεγάλη απώλεια ωφέλιμου χώρου.
«Κάποια στιγμή επιτέλους πρέπει να μιλήσουμε σοβαρά και να δούμε τι θα γίνει με τις καπναποθήκες, το τεράστιο κτιριακό απόθεμα που έχουμε, δεν πρέπει κάποιες καπναποθήκες τέτοιες να γίνουν πάρκινγκ; Πληροφορούμαι ότι ένας τουλάχιστον ιδιοκτήτης, μία οικογένεια προσανατολίζεται προς αυτή την χρήση και μακάρι να το προχωρήσουνε. Μία πλήρης μελέτη για την αλλαγή της χρήσης αυτών των κτιρίων και την αλλαγή του εσωτερικού τους δεν έχει υποβληθεί ποτέ, όλο είμαστε στα λόγια. Για το πάρκινγκ υπογείως της πλατείας Ελευθερίας, εγώ διαφωνώ με τη δημιουργία πάρκινγκ ακριβώς στην καρδιά της πόλης γιατί με αυτό δίνεις κίνητρο σε όλους μας να μπούμε στο αυτοκίνητο και να κατέβουμε από το σπίτι μας μέχρι το κέντρο μην τυχόν και βρούνε θέση στο πάρκινγκ. Αυτό θα δημιουργήσει πρόσθετο φόρτο στους στενούς δρόμυος της πόλης, δε μπορεί να τα σηκώσει αυτά η πόλη. Πρέπει να βρεθούνε άλλες λύσεις, χρόνια τώρα λέμε για παράδειγμα για τα περιφερειακά πάρκινγκ, δεν υπάρχουνε οικόπεδα κακά τα ψέματα, δηλαδή το να κάνεις σε μία δύο περιοχές ένα υπόγειο υπέργειο των 20 – 30 θέσεων δεν λύνει το πρόβλημα, είναι άλλες οι λύσεις για αυτό ξαναβάζω το θέμα των καπναποθηκών, όπως της καπναποθήκης του ΤΕΑΥΚΕ που είναι 8 όροφοι! Υπάρχουν και αλλού καπναποθήκες, υπάρχουν και αλλού χώροι, πράγματι θα μπορούσαν να γίνουν περιμετρικά τα πάρκινγκ από το κέντρο».