-1.5 C
New York
Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, 2024

Buy now

«Οι άνθρωποι που βρίσκονται στο υπουργείο Υγείας ζουν στα σύννεφα, είναι σε άλλο σύμπαν»

Οι άνθρωποι που βρίσκονται στο υπουργείο ζουν στα σύννεφα, είναι σε άλλο σύμπαν σχολίασε η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του ΓΝΚ Κατερίνα Πετράκη, σχετικά με τις εξαγγελίες για τα απογευματινά χειρουργεία. Η ίδια συμπλήρωσε πως «δε ξέρω σε ποια νοσοκομεία έχουν στο μυαλό τους ότι θα μπορεί να εφαρμοστεί αυτό, στο νοσοκομείο της Καβάλας σίγουρα δε μπορεί να εφαρμοστεί» αναλύοντας ένα ένα όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο η ίδια η χειρουργική κλινική όσο και τις τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό και παραιατρικό προσωπικό που καθιστούν την στελέχωση επιπλέον χειρουργείων και μάλιστα εκτός ωραρίου… αδύνατη.

«Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων είχαν στο μυαλό τους όλα αυτά που κυκλοφορούν για τα απογευματινά χειρουργεία, είχαν την ανησυχία ότι με την εξέλιξη αυτή πάνε τα τακτικά χειρουργεία πίσω καθώς δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν, τουλάχιστον έτσι όπως το ακούνε στα κεντρικά κανάλια. Τους εξηγήσαμε ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται στο υπουργείο ζουν στα σύννεφα, είναι σε άλλο σύμπαν. Δε ξέρω σε ποια νοσοκομεία έχουν στο μυαλό τους ότι θα μπορεί να εφαρμοστεί αυτό, στο νοσοκομείο της Καβάλας σίγουρα δε μπορεί να εφαρμοστεί. Και αυτό όχι γιατί δεν θέλουνε ή γιατί δεν τον θα υπάρξει κάποιος γιατρός ενδεχομένως να έρθει να κάνει χειρουργείο, αλλά με ποιους θα το κάνει το χειρουργείο; Αυτή τη στιγμή στο προσωπικό των χειρουργείων οφείλονται 50 ημέρες ανάπαυσης στον καθένα συν τις άδειες των τελευταίων 2 ετών».

«Ποιος θα έχει το κουράγιο να κάνει πέραν του ωραρίου του, γιατί κάποιος μπορεί να δουλεύει πρωί, να έρθει δηλαδή πρωινός στη δουλειά κανονικά, να κάτσει το απόγευμα σε απογευματινά χειρουργεία και μετά να έρθει στις 11:00 η ώρα να κάνει και νύχτα; Και για πόσα χρήματα θα το κάνει αυτό; Πόσο θα αντέξει, ανθρώπινα; Όταν λέμε χειρουργείο δεν είναι μόνον η πράξη των 2-3-4 ωρών που θα γίνει εκείνη την στιγμή, χρειάζεται και νοσηλεία και παρακολούθηση για την μετεγχειρητική πορεία που έχει την ίδια σημασία με το ίδιο το χειρουργείο, είναι οι τραυματιοφορείς που θα μεταφέρουν, οι νοσηλευτές που θα μπούνε στο χειρουργείο, οι παρακλινικές εξετάσεις που θα χρειαστούν, για ένα χειρουργείο είναι πολλά, δεν είναι ένα. Όποιοι τα σκέφτονται αυτά ζουν σε παράλληλο σύμπαν».

«Για το χρόνο αναμονής για ένα χειρουργείο δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα είναι αναλόγως τον γιατρό που χρειάζεται, συνήθως κάποιους μήνες είναι. Από την πανδημία έχουν πάει όλα τα χειρουργεία πίσω, οπότε γίνεται μια τεράστια προσπάθεια να επικαιροποιηθούν οι λίστες, γιατί δε μπορεί ένα χειρουργείο που είχε προγραμματιστεί το 2021 να μη γίνει σε εύλογο χρονικό διάστημα αλλά δε μπορούν να γίνουν και όλα μαζί. Άρα έπρεπε με τη σειρά με βάση τα υπόλοιπα χειρουργεία που είχαν προγραμματιστεί να μπουν 1-2 κάθε μέρα, αυτό απαιτούσε μεγάλη προσπάθεια και από τους γιατρούς μας.

«Να πούμε ότι και η χειρουργική οριακά λειτουργεί. Έχουμε μόλις 5 από τους 12 που απαιτούνται, για αυτό είναι μία κλινική και δεν είναι δύο. Η χειρουργική είναι από τα σημεία όπου πάσχουμε από ιατρικό προσωπικό, σε γενικές γραμμές το ιατρικό προσωπικό σε σχέση με τον νοσηλευτικό πάντα και το παραϊατρικό προσωπικό είναι σε καλύτερη κατάσταση, αλλά δυστυχώς εκεί που υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα και είναι μία έκρυθμη κατάσταση που δε ξέρω πως θα εξελιχθεί είναι στο νοσηλευτικό προσωπικό και στο παραϊατρικό με 150-160 ρεπό οφειλόμενα. Η κατάσταση όχι μόνο δεν βελτιώθηκε αλλά επιδεινώθηκε».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles