Αστυνομική φύλαξη του Νοσοκομείου Καβάλας επί 24ωρου βάσεως ζητούν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου όπως εξηγεί η πρόεδρος του σωματείου Κατερίνα Πετράκη. Το αίτημα αυτό βασίζεται στα όλο και αυξανόμενα περιστατικά βίας σε βάρος εργαζομένων του νοσοκομείου Καβάλας, με τις εξυβρίσεις, τις απειλές και τους διαπληκτισμούς να είναι πια καθημερινότητα σε βάρος του προσωπικού του νοσοκομείου. Η ίδια δε, στο θέμα των καρτών στάθμευσης τονίζει πως δεν έχουν βγει οι περίφημες «κάρτες εισόδου» παρότι σήμερα 1η Νοεμβρίου ξεκινούσε η εφαρμογή του μέτρου!
«Αυτά τα οποία καταγεγραμμένα στη λογοδοσία του νοσοκομείου είναι τα ελάχιστα, λίγο πιο ήπια ξέρετε δεν καταγράφονται διότι έχει γίνει καθημερινότητα αυτό. Διαπληκτισμοί και λεκτική βία συχνά δεν καταγράφονται ενώ είναι καθημερινότητα. Το πιο απλό είναι η εξύβριση σε βάρος νοσηλευτών που είναι καθημερινό, ή αν τους πεις εδώ είναι επείγοντα πάτε στα τακτικά γίνεται το ίδιο. Δεν θα το έλεγα έξαρση βίας, ο κόσμος πέρασε δύσκολα με την περίοδο της πανδημίας όπου είχαν γνώμη οι πάντες πέραν από τους ειδικούς είτε για το αν υπάρχει ή όχι ο ιός, είτε για το εμβόλιο η αμφισβήτηση ήταν πολύ μεγάλη δυστυχώς, το τι ακούγαμε δε λέγεται.
«Εμείς δεν διαμαρτυρόμαστε μόνο για τον εαυτό μας αλλά το επεισόδιο που ξεχείλισε το ποτήρι είναι αυτό που συνέβη σε κλινική του νοσοκομείου με χρόνιο άρρωστο ο οποίος τους εξυβρίζει κάθε φορά που πάει να κάνει θεραπεία, με βρισιές απειλές κτλ για το οποίο έχουν παρέμβει και ασθενείς. Είναι χρόνια ασθενής εδώ και έρχεται πάνω από 3 φορές την εβδομάδα και απειλεί και έξω από το νοσοκομείο με χυδαία εξύβριση. Τα παιδιά της σεκιούριτι δεν εχουν την δικαιοδοσία να καταστείλουν περιστατικό ούτε καν να το αποτρέψουν και συνήθως και οι ίδιοι είναι θύματα τέτοιων περιστατικών. Ζητούμε αστυνομική φύλαξη, θεωρούμε ότι είναι ένα δημόσιο κτίριο, η αρίθμηση των περιστατικών κατατείνει στο ότι είναι στόχος πλέον, υπάρχει προσωπικό εργαζόμενοι και επισκέπτες που όλοι έχουν πρόβλημα όταν γίνεται αυτό γιατί οι επιθέσεις είναι ακόμη και κατά συνοδών κτλ. Όπως άλλα κτίρια θεωρούνται στόχοι και έχουν φύλαξη έτσι ζητάμε και εμείς να έχουμε αστυνομική παρουσία επι 24ωρου βάσεως για να έχουμε πρόληψη παρά καταστολή. Εμείς σαν σωματείο πήραμε αυτή την πρωτοβουλία, χθεσινό μόλις είναι το περιστατικό ανηλεούς ξυλοδαρμού ασθενή στο Τζάνειο, πρέπει να ληφθεί μία μέριμνα και για αυτόν τον δημόσιο χώρο».
«Το ανέφερα και χθες ότι ακόμη και για τις κάρτες στάθμευσης οι αποδέκτες της αγανάκτησης του κόσμου θα είμαστε εμείς ξανά. Αυτό είναι κάτι που μας αιφνιδίασε, σίγουρα προέχει η ασφάλεια και εμείς το συζητούσαμε από το 2018, μετά το Μάτι που όλοι σκεφτόμασταν ότι πρέπει να είμαστε ασφαλείς. Βέβαια κανένας δε φανταζόταν ότι με αυτό θα απολέσουμε τόσες θέσεις στάθμευσης. Αυτή τη στιγμή οι κάρτες στάθμευσης δεν επαρκούν ούτε για το προσωπικό και εμείς κάναμε μία πρόταση προς τη διοίκηση αυτό να ισχύσει βεβαίως, αλλά όταν είναι σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς δηλαδή Ιούλιο – Αύγουστο ή όποτε θεωρούν οι υπεύθυνοι ότι είναι αυτό το διάστημα. Αν ο κόσμος εξ αρχής το γνωρίζει ότι για 1-2 μήνες θα ισχύει αυτό και καλύτερα θα το δεχτεί συν το γεγονός ότι ένα ποσοστό 20-30% των εργαζόμενων θα λείπουν με άδειες εκείνο το διάστημα οπότε θα ανοίγουν θέσεις. Συν του γεγονότος ότι θα υπάρχει και χρόνος για να δημιουργηθούν σε κάποια σημεία νέες θέσεις στάθμευσης. Επίσης να πούμε ότι αύριο ξεκινούσε το μέτρο και δεν έχουν δοθεί οι κάρτες, εγώ εκτιμώ ότι θα αναβληθεί διότι δεν έχουν δοθεί κάρτες σε κανέναν».