Μία αρτοκλασία με ένα μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των καρκινοπαθών που έφυγαν από τη ζωή την χρονιά που μας πέρασε ετοιμάζει με αφορμή αυτή τη γιορτή του όσιου Παρθένιου που είναι ο προστάτης των καρκινοπαθών ο σύλλογος των εθελοντών κατά του καρκίνου Καβάλας την ερχόμενη Κυριακή. Όπως επεσήμανε η Σταυρούλα Γκουλούση, πρόεδρος του συλλόγου, το ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου Καβάλας εξυπηρετεί περισσότερους από 6.500 ασθενείς κάθε χρόνο, ωστόσο η κατάσταση είναι οριακή καθώς οι νέοι γιατροί αρνούνται να ενταχθούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
«Την Κυριακή ετοιμάζουμε αρτοκλασία στον Άγιο Παύλο που θα γίνει εκεί των μελών του συλλόγου μας και θα γίνει και μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των καρκινοπαθών που έφυγαν από τη ζωή την χρονιά που μας πέρασε γιατί το κάνουμε κάθε χρόνο. Δυστυχώς ο καρκίνος στην Καβάλα είναι μία νόσος που κατέχει τα πρωτεία, να φανταστείτε ότι στο Θεαγένειο στους τέσσερις ασθενής το ίδιο δωμάτιο οι τρεις είναι Καβαλιώτες. Αυτό νομίζω κάτι σημαίνει, εμείς έχουμε περάσει τους 6.500 χιλιάδες ασθενείς που εξυπηρετεί το ογκολογικό της Καβάλας. Αυτοί οι ήρωες οι δύο γιατροί και τα 6 άτομα των νοσηλευτικό προσωπικό δεν μπορείτε να φανταστείτε τι αγώνα δίνουν και τι δυνάμεις πραγματικά καταβάλουν για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν όλο αυτόν τον κόσμο. Εξυπηρετείται ο κόσμος στην ώρα του και είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Περισσότεροι από 6.500 ασθενείς το χρόνο εξυπηρετούνται από το ογκολογικό».
«Είναι πολύς ο κόσμος και πολύ μεγάλο το κομμάτι γεωγραφικά που εξυπηρετείται, είναι η Λήμνος, η Θάσος, η Καβάλα, η Ξάνθη, η Δράμα και το ανατολικό μέρος των Σερρών. Αυτά τα επισημάναμε στο υπόμνημα μας στον κ. Θεμιστοκλέους τον οποίον συναντήσαμε, τον υφυπουργό υγείας υπεύθυνος για τα νοσοκομεία, και του επισημάναμε πόσο σημαντικό είναι να δημιουργηθεί επιτέλους και να μπει αυτή η υπογραφή και να γίνει το ογκολογικό τμήμα, ογκολογική κλινική. Βέβαια εκείνο που επισημάνθηκε στο συνέδριο ήταν η μη θέληση των νέων γιατρών να μπουν στο σύστημα υγείας, δηλαδή γίνονται προκηρύξεις θέσεων και βγαίνουν άγονες! Είναι θέμα οικονομικό καθαρά, και αυτό γίνεται πάρα πολύ δύσκολο για το θέμα της ογκολογίας. Ελπίζουμε ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα μπει αυτή η υπογραφή, θα βρεθούνε και οι τρεις επιπλέον ογκολόγοι που πρέπει να γίνει η προκήρυξη των θέσεων για άλλους τρεις ογκολόγους, αλλά όπως είπαμε στην Αθήνα όλα τα νοσοκομεία πάσχουν από νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Δημόσια υγεία χωρίς γιατρούς και νοσηλευτικό δε μπορεί να γίνει, κάτι πρέπει να αλλάξει σε αυτόν τον τομέα».