23 C
New York
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Buy now

«Στο γενικό πολεοδομικό υπήρχαν πολλά υπόγεια πάρκινγκ, είναι εμμονή της διοίκησης να διώξει τα αυτοκίνητα απ’ το κέντρο»

Σκληρή κριτική για το κυκλοφοριακό θέμα για το οποίο όπως υποστηρίζει «ο δήμαρχος 5 χρόνια δεν έκανε τίποτα σχεδόν σε αυτό το θέμα», άσκησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Χαράλαμπος Χρυσανίδης. Ο ίδιος ανέλυσε το πρόβλημα, περιέγραψε την τραγική κατάσταση στο κέντρο της πόλης με τα παρκαρισμένα οχήματα που εμποδίζουν ακόμη και την κίνηση των πεζών και πρότεινε τις δικές του ιδέες για να μετριαστεί το πρόβλημα.

«Το κυκλοφοριακό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα και το ότι δεν επιλύθηκε τόσα χρόνια που είναι στην διοίκηση ο κ. Μουριάδης σημαίνει ότι δεν το έπιασε σωστά. Χθες είχαμε την λογοδοσία, εμείς ρωτάμε και η διοίκηση απαντά τι έκανε αυτό το διάστημα που είναι στην διοίκηση. Εάν μέναμε στο τι έκανε και όχι με αυτά τα θα, θα τελειώνουμε μέσα σε 10 λεπτά και θα φεύγαμε διότι δεν έκανε τίποτα σχεδόν σε αυτό το θέμα. Εξηγώ με επιχειρήματα, το 2013 η ίδια διοίκηση, αντιδήμαρχος ο κ. Μουριάδης τεχνικών υπηρεσιών και ο κ. Σιμιτσής δήμαρχος, εγκρίνανε το γενικό πολεοδομικό σχέδιο της Καβάλας όπου σε αυτό προβλέπανε κάποιους χώρους στάθμευσης, στη Ροδόπη υπόγειο πάρκινγκ, στην κεντρική πλατεία και στα Ποταμούδια που γίνεται η ανάπλαση. Υπήρχαν πολλά υπόγεια πάρκινγκ αντιλαμβανόμενοι ίσως τότε την ανάγκη παρκαρίσματος των αυτοκίνητων λόγω της μορφολογίας της πόλης και της συγκοινωνίας που δεν υπάρχει συνεργασία με το δήμο. Επίσης η περιμετρική δεν υπάρχει, ο τουρισμός που αυξήθηκε και είναι οδικός εδώ και πολλά χρόνια και αυτόν προσδοκούμε να φέρουμε, όλα αυτά δημιουργούν ένα κυκλοφοριακό κομφούζιο μέσα στο κέντρο της πόλης και αντί λοιπόν αυτά τα αυτοκίνητα να κοιτάξουμε που θα τα βάλουμε είτε στο κέντρο είτε στην περιφέρεια όπου μπορούμε να δημιουργήσουμε χώρους στάθμευσης, δεν κάνουμε τίποτε. Είναι μια εμμονή της διοίκησης να διώξουνε τα αυτοκίνητα μέσα από το κέντρο».

«Αυτό έχει αποτέλεσμα αν θα κατεβείτε μετά τις 10 δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος, δρόμος, πεζοδρόμιο, πάρκο που να μην είναι παρκαρισμένα αυτοκίνητα παράνομα, οι κεντρικοί δρόμοι έχουνε γίνει ουσιαστικά χώροι στάθμευσης. Έχω τονίσει πολλές φορές για την Ομόνοια που είναι δύο λωρίδες και έχει μείνει μία, βλέπουμε την Βενιζέλου δεξιά και αριστερά μονίμως παρκαρισμένα, βλέπουμε στην Ερυθρού Σταυρού διπλές σειρές παρκαρισμένα, γιατί ο κόσμος επειδή δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί διαφορετικά κατεβαίνει με το αυτοκίνητο του και επομένως εάν δεν δούμε τις συνεργασία χώρων στάθμευσης, αστικής συγκοινωνίας και ταξί, να μπορέσουμε να λύσουμε το πρόβλημα θα το έχουμε και του χρόνου και βλέπουμε το δήμαρχο να λέει τι να κάνουμε θα το συνηθίσουμε.

«Τι να δώσει στο αστικό από τις κλήσεις, ας είμαστε σοβαροί, τις κλήσεις θα τις ωφεληθείς και εφόσον έχεις να απαντήσεις στο ερώτημα αυτού που παράνομα παρκάρει «που να το βάλω; Συγκοινωνία δεν έχεις, χώρους στάθμευσης δεν έχεις, τι να κάνω πες μου, κατέβηκαν να πάρω φάρμακα από το φαρμακείο, ή να πάω σε ένα γιατρό ή στην αγορά», τι θα του πεις αυτουνού; Έχει αντιληφθεί ότι χρειάζονται χώροι στάθμευσης για να αδειάσουν οι παράνομες καταλήψεις πεζοδρομίων να προχωρήσει και ο πεζός; Θα πρέπει να κοιτάξει με μεταλλικές κατασκευές άμεσα σε σημεία που επιτρέπεται να κάνει πάρκινγκ. Το πάρκινγκ στην δημοτική αγορά γιατί να το έχει ανοιχτό μέχρι τις 10; Τα απογεύματα δρομολόγια για πολλές γειτονιές δεν υπάρχουν, πως θα κατέβει κάποιος στην αγορά; Όλα τα πεζοδρόμια είναι πάρκινγκ, πεζός, καροτσάκι, άνθρωπος με κινητικά προβλήματα δε μπορεί να κυκλοφορήσει. Μέσα από το πολεοδομικό θα βρούμε χώρους ή θα απαλλοτριώσουμε για να δημιουργήσουμε χώρους στάθμευσης, δεν πατάς ένα κουμπί και λύνεται. Στην ΧΑΝΘ είναι 5 όροφοι υπόγειο πάρκινγκ, φυσικά και θα είναι πιο ακριβό αν γίνει στην Ροδόπη, δε λέμε να έρθει ο τουρίστας να παρκάρει όλη μέρα με 2 ευρώ, να φτιάξουμε τις υποδομές να έχει εναλλακτική λύση, δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Στα Ποταμούδια θα μπορούσε να δημιουργήσει πάρκινγκ 100 θέσεων, τα μπετά που έριξε εκεί θα τα έκανε μία πλάκα και θα τελείωνε η ιστορία με ελάχιστη διαφορά κόστους, δεν ξέρω να υπολογίσουνε φοβούνται να σχεδιάσουν για το μεθαύριο, ούτε για το αύριο είναι ικανοί να σχεδιάσουν».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles