Νέα επεισόδια γράφονται στην… βεντέτα που έχει ανοίξει ο Αίσωπος με τον αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας & Προστασίας Ζώων Συντροφιάς Χρήστο Τσιτσιλικάκη, τα οποία συνεχίζονται με μία δριμεία επίθεση του Αισώπου για απειλές του αντιδημάρχου σε συμπολίτη μας, για τις μεθόδους και τους συνεργάτες που επέλεξε η υπηρεσία για την περισυλλογή και εμβολιασμό των ζώων αλλά και για την αδειοδότηση ή μη των καταφυγίων αδέσποτων του δήμου Καβάλας.
«Σχετικά με την καταγγελία για απειλές σε συνδημότη μας που αναφέρει ο Αίσωπος, ο συγκεκριμένος συνδημότης μας είναι ένας αγρότης από τον κάμπο των Φιλίππων ο οποίος στον χώρο που έχουμε και φιλοξενούμε κάποια αδέσποτα εκεί και της περιοχής των Φιλίππων και της Καβάλας, σε συνεργασία με πολλούς φιλόζωους της πόλης οι οποίοι καθημερινά με κρύο με βροχή είναι εκεί και βοηθάνε για την ευζωία των ζώων, από το Σεπτέμβριο λοιπόν ξεκίνησε έτσι μία όχι κόντρα ακριβώς, ένα πρόβλημα που θεώρησε αυτός ότι υπήρχε. Ερχόταν ο συγκεκριμένος γιατί είναι και κυνηγός, με το όπλο και βαρούσε γύρω-γύρω από εκεί που είναι τα ζώα, καταλαβαίνετε όταν πυροβολούν δίπλα στα ζώα υπάρχει πρόβλημα, αναστατώνονται τα ζώα φοβούνται, τα σκάγια ερχόταν πάνω στους υπαλλήλους εκεί του δήμου που πηγαίνανε κτλ. και του έγινε μία παρατήρηση. Να επισημάνω λίγο σε αυτό ότι με τον συγκεκριμένο κύριο είμαστε φίλοι, έχουμε κάτσει στο ίδιο τραπέζιο αρκετές φορές. Στο φιλικό του είπαμε σε παρακαλώ πολύ μην έρχεσαι εδώ πέρα, τρομάζουν τα ζώα και τα λοιπά. Μετά από λίγο καιρό άρχισε να έρχεται μέσα στο χώρο, επειδή εκεί υπάρχουν κάμερες ασφαλείας που αναγράφεται και στην είσοδο της πόρτας ότι όποιος έρχεται μέσα καταγράφεται, αλλά ο κύριος έμπαινε μέσα, τον ξανατηλεφωνούσα μην έρχεσαι εκεί υπάρχει πρόβλημα. Αυτός μου έλεγε είμαι αγρότης και κοιτάζω τα ρολόγια, υπάρχει λοιπόν ένας κανονισμός μέσα στο δήμο ο οποίος λέει απαγορεύει οποιαδήποτε είσοδο εκτός από τον υδρονομέα και τον άνθρωπο της ΔΕΗ που μετράει τα ρολόγια. Να δεχτώ ότι ήρθε μέσα να δει πόσο νερό έκαψε όταν όμως είναι αρδευτική περίοδος, όταν είναι μη αρδευτική περίοδος;».
«Αυτός ήταν ο πολίτης που λέει ότι απειλήθηκε, φυσικά αυτό δεν έγινε ποτέ, η τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί του ήταν προς ενημέρωση το ότι υπάρχει η νομοθεσία που απαγορεύει οποιονδήποτε να μπει εκεί μέσα εκτός τον υδρονομέα και τον άνθρωπο της ΔΕΗ, αυτός έβγαινε επί 10 μέρες σε ραδιόφωνο και με κατηγορούσε και φυσικά ακολουθεί και οι δικές μου ενέργειες με ότι προβλέπεται από το νόμο για να συκοφαντική δυσφήμιση κτλ. Δε μπορεί ο κάθε ένας να βγαίνει και να κατηγορεί, έχουμε και ζωή πριν γίνουμε αντιδήμαρχοι, όχι να βγαίνει καθένας και να λέει είσαι ψεύτης κλέφτης κτλ. Από την προηγούμενη χρονιά υπήρχε θέμα με τον συγκεκριμένο και έναν υδρονομέα του δήμου, καταδικάστηκε μάλιστα σε 15 μήνες. Έχουμε να κάνουμε με έναν ιδιαίτερο άνθρωπο αλλά σε όλα υπάρχουν όρια».
«Όταν ανέλαβα καθήκοντα δέχτηκα ένα πεντασέλιδο μία προσφορά από κάποιον συμπολίτη μας, ο οποίος αναφέρει πάνω ότι είναι πρώην πρόεδρος του Αισώπου, πρώην πρόεδρος μιας άλλης ΜΚΟ και ο οποίος ζητούσε να αναλάβει την περισυλλογή ζώων για 72.000 ευρώ. Τον κάλεσα 2 φορές με παρουσία δημάρχου και να συζητήσουμε το θέμα ότι τα χρήματα είναι πάρα πολλά και ότι δεν μπορεί ο δήμος να δώσει 72.000€ για τις παροχές που αναφέρετε. Του ζήτησα να μας κάνει και κάποια άλλα πράγματα για να μπορούμε λίγο να το ισοσκελήσουμε με περισσότερες παροχές και λίγο μία καλύτερη τιμή, δεν δέχτηκε και αναγκαστήκαμε εμείς να παρέχουμε την ίδια υπηρεσία στον δήμο με 10 παροχές παραπάνω, ζητήσαμε να πηγαίνει στα σχολεία να ενημερώνει, να βοηθάει τον δήμο όταν έχει να κάνει εμβολιασμούς, ο δήμος εμβολιάζει κάθε χρόνο περίπου 350 σκυλιά, που είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία, να βοηθάει όλο το 24ωρο την υπηρεσία σε συνεργασία με την αστυνομία, δηλαδή αυτή τη στιγμή ο πολίτης της Καβάλας 3 τα μεσάνυχτα, βρίσκει ένα χτυπημένο σκύλο ή γατάκι, παίρνεις τηλέφωνο στην αστυνομία ενημερώνει η αστυνομία τον συγκεκριμένο εξωτερικό συνεργάτη του δήμου και γίνεται άμεσα η περισυλλογή του και μεταφορά του στον κτηνίατρο, είναι κάτι πρωτοποριακό αυτό. Εμείς αυτή την υπηρεσία αντί για 72.000 την προσφέραμε με 25.000 και περισσότερες παροχές. Η μήνυση για αυτό έγινε, γιατί επιλέξαμε τα 25 από τα 75, προφανώς! Αν είχαμε επιλέξει τους συγκεκριμένους δεν θα υπήρχε τέτοιο πρόβλημα και θα ήταν όλα καλά για τα αδέσποτα του δήμου».
«Στον Αίσωπο δεν είναι καλά ενημερωμένοι, θα έπρεπε να δούνε ότι και οι δύο χώροι και του Πολυστύλου που αναφέρεται και του Κρυονερίου είναι γραμμένα στο εθνικό μητρώο ζώων συντροφιάς, έχουν γίνει οι διαδικασίες, έχουν εγγραφεί και έχουν κατατεθεί τα χαρτιά στην περιφέρεια για να αδειοδοτηθεί. Άλλωστε το ίδιο ακριβώς καθεστώς ισχύει και για το δικό τους κυνοκομείο, είναι γραμμένο μόνο στο εθνικό μητρώο ζώων συντροφιάς, αυτό που ειναι στο Χαλκερό. Τα καταφύγια σε όλη την Ελλάδα που έχουνε άδεια λειτουργίας μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με το υπουργείο Εσωτερικών αν είναι 6 με 7 σε όλη την Ελλάδα, αυτά είναι τα περισσότερα σε ιδιώτες και πληρούν τις προϋποθέσεις. Να συμπληρώσω ότι για τις άδειες έχει δοθεί παράταση μέχρι το 2027 από το κράτος να λειτουργούνε και μετά θα δούμε τι θα γίνει. Εμείς έχουμε καταθέσει τα χαρτιά μας, έχουμε περάσει το πρώτο στάδιο, έχουμε εγγράψει στο εθνικό μητρώο συντροφιάς και τα δύο καταφύγια και περιμένουμε την κτηνιατρική να τα δει και να πάρουμε την άδεια».