8.7 C
New York
Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024

Buy now

«Τα οικονομικά του δήμου δεν πάνε καλά, πρέπει να ξύσουμε τον πάτο για να βρούμε 2-3 χιλιάρικα να κάνουμε πράγματα»

Ανοργανωσιά σε όλα τα επίπεδα και κακή οικονομική κατάσταση στο δήμο Καβάλας βλέπει η δημοτική σύμβουλος της παράταξης Χρυσανίδη και πρώην αντιδήμαρχος Ευαγγελία Δρακονάκη. Η κ. Δρακονάκη ήταν αυστηρή στην κριτική της για τη νέα θητεία του δημάρχου Θ. Μουριάδη επισημαίνοντας πως ναι μεν χρήματα δεν υπάρχουν γενικά στους δήμους αλλά καμία διεκδίκηση του δήμου Καβάλας δεν προχωράει προς υλοποίηση.

«Όταν κατεβαίνεις σε έναν αγώνα κατεβαίνεις για να κερδίσεις, εμείς το πιστεύαμε πάρα πολύ και πίστευα πολύ στις ικανότητες του κ. Χρυσανίδη και αυτό φαίνεται από το έργο του που λειτουργεί και αποδίδει ακόμη όταν δραστηριοποιήθηκε ως δήμαρχος επί δύο τετραετίες. Πίστευα ότι οι Καβαλιώτες μπορούσαν να κάνουν την έκπληξη, παρόλα αυτά το αποτέλεσμα είναι δεδομένο, δόθηκε 2η ευκαιρία στο πρόσωπο του κ. Μουριάδη με μία διαφορετική ομάδα και με μία απόλυτη πλειοψηφία λόγω αλλαγής της νομοθεσίας. Ανακατεύτηκε λίγο η τράπουλα και προστέθηκαν άτομα στην ομάδα του. Ο κ. Μουριάδης είχε μία πρώτη εμπειρία όταν ήταν δήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών και μία τετραετία ως δήμαρχος, διαπιστώνουμε ότι οι εξελίξεις στο δήμο Καβάλας είναι πάρα πολύ αργές και σε κάποιες περιπτώσεις ανύπαρκτες. Το ανύπαρκτες έχει να κάνει με όλη αυτή τη μεγάλη ατζέντα των διεκδικήσεων η οποία υπάρχει και από τις προηγούμενες διοικήσεις στον δήμο, δεν υπάρχει όμως μία συνέχεια ή τουλάχιστον δεν μας έχει κάνει την τιμή να μας ενημερώσει ούτε σε ένα επίπεδο επικεφαλής στο γραφείο του με το σκεπτικό ότι μερικά κάποια πράγματα δεν πρέπει να δημοσιευτούνε, βλέπε Καλαμιτσα, παλιό Πρωτοδικείο, Διόνυσος κτλ».

«Θέλοντας να είμαι δίκαιη βάζω πάντοτε στη συζήτηση την οικονομική φτώχεια η οποία δεν αφορά μόνο το δήμο Καβάλας, αλλά όλοι οι δήμοι έχουν μικρή εισροή χρημάτων και όλες οι μελέτες γίνονται με σκοπό να εξασφαλιστεί μια χρηματοδότηση υπουργεία ευρωπαϊκά κονδύλια και τα λοιπά, δεν υπάρχει εσωτερικά χρήματα των δήμων για να μπορέσουν να καλύψουν δαπάνες. Παρόλα αυτά υπάρχει μία ανοργανοσιά για να μπορέσουν να μαζέψουν τα έσοδα τα οποία δικαιούται ο δήμος, δεν ξέρω δηλαδή σε ποια φάση είμαστε στην είσπραξη από το παζάρι, από τους κοινόχρηστους χώρους, τα τραπεζοκαθίσματα, από το ωδείο κτλ. Υπήρχε μια διοικητική ανακατωσούρα με ότι έχει να κάνει με την απορρόφηση των νομικών προσώπων, που το ξέραμε εδώ και 2 χρόνια ότι θα απορροφηθούν νομικά πρόσωπα, με αποτέλεσμα να αποτελεί μία ισχυρή δικαιολογία η μη ύπαρξη συντηρήσεων ανελκυστήρων στα σχολεία, η όχι καλή ροή προμήθειας γραφικής ύλης και άλλων λειτουργικών στα σχολεία. Επειδή 30 Ιουνίου καταργήθηκαν αυτά τα νομικά πρόσωπα ελπίζω να έχουν φροντίσει για την θέρμανση των σχολείων, τα καύσιμα που απαιτούνται.

«Υπάρχει ανοργανωσιά και στο κοινωνικό τομέα, βλέπετε ότι το σχολείο της θερινής φύλαξης δεν λειτούργησε, καταργήθηκαν παροχές που δίνανε χριστούγεννα – πάσχα, το κοινωνικό παντοπωλείο, έχουμε σιγή ιχθύος και δε ξέρουμε τι γίνεται. Σίγουρα έχει οικονομική στενότητα όπως κάθε δήμος αλλά κάτι δε πάει καλά στο ότι έχει να κάνει με την οργάνωσή τους για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας. Βλέπετε μία καθυστέρηση παντού, ακόμα και όταν αλλάζουν οι λαμπτήρες, δεν έχουμε καμία ενημέρωση τι θα γίνει με τα Χριστούγεννα και αν θα γίνουν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Γίνονται τροποποιήσεις του προϋπολογισμού και δημιουργούνται κωδικοί για να καλυφθούν ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί και αυτό δείχνει μια αταξία και καμία προνοητικότητα για τα πράγματα του δήμου.

«Πιστεύω ότι τα οικονομικά του δήμου δεν πάνε καλά, πρέπει να ξύσουμε τον πάτο για να βρούμε 2-3 χιλιάρικα να κάνουμε πράγματα, χρειάζεται περισσότερη οργάνωση. Ας μη πιάσουμε το κυκλοφοριακό και ότι αντιμετωπίσαμε μέσα στο καλοκαίρι, δε ξέρω αν θα αντέξουμε να έχουμε δεύτερο τέτοιο καλοκαίρι. Ας ελπίσουμε ότι τα έργα κα του δήμου και των υπόλοιπων φορέων θα ολοκληρωθούν, όσων αναπτύσσουν δραστηριότητα στο κέντρο της πόλης. Είναι επιβεβλημένο το γεγονός να ξανα μελετηθεί όλο το κυκλοφοριακό δίκτυο της Καβάλας, λαμβάνοντας υπόψη τους νέους πεζοδρόμους, τις μονοδρομήσεις κτλ, οπωσδήποτε πρέπει να ξεκινήσει και αφού μιλάμε και για κυκλοφοριακές μελέτες περιμένουμε διακαώς να δούμε τι θα γίνει με αυτή την περίφημη τελικά κυκλοφοριακή μελέτη στο παλιό Νοσοκομείο και τη πεσμένη γέφυρα. Σε ένα μήνα κλείνουμε 6 χρόνια από τη πτώση της γέφυρας. Προσωπικά πιστεύω και το έχω ξαναπεί στο παρελθόν ότι δεν θεωρώ ότι υπάρχει λόγος να κατασκευαστεί αυτή η γέφυρα, μία γέφυρα που τώρα ενώνει το πουθενά με το τίποτα, ένα μήκος 300 μέτρα που δεν εξυπηρετεί πια τίποτα. Η πεσμένη γέφυρα έπρεπε να αποτελέσει μοχλό πίεσης στην περιφέρεια και τα υπουργεία για να προχωρήσει η περιμετρική της Καβάλας, να ολοκληρωθεί και να δοθεί στην λειτουργία. Μετά από 6 χρόνια κάποια χρόνια θα μπορούσαν κάποια μέτρα της περιμετρικής να είχαν ολοκληρωθεί και να είχαν δοθεί σε χρήση».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles