Τα καυτά θέματα που υπάρχουν στο τραπέζι για το νησί συζήτησε ο δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης στον Alpha Radio και έδωσε εξηγήσεις για την «συγγνώμη» προς Θάσιους και τουρίστες για την υδροδότηση του νησιού. Επίσης μίλησε για το φετινό κύμα επισκεπτών στο νησί, την ετοιμότητα σε περίπτωση πυρκαγιάς αλλά και το δημαρχιακό μέγαρο που θα είναι έτοιμο σε 1.5 χρόνο.
Η τουριστική κίνηση
«Το νησί έχει βουλιάξει από κόσμο, είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και έχουμε πάρα πολύ κόσμο, νομίζω ότι θα έχουμε μία από τις καλύτερες σεζόν των τελευταίων ετών και προσδοκούμε στον απολογισμό μας να είμαστε καλύτερα και από το 2019.Αυτό φαίνεται αλλά θα το δούμε στο τέλος, αν επιτευχθεί. Ο κάθε επαγγελματίας μπορεί να έχει τα παράπονα του, εγώ πάντως από τις γύρες που κάνω βλέπω ότι και τα μαγαζιά της εστίασης είναι γεμάτα, ειδικά αυτή την περίοδο. Θεωρώ ότι ίσως τα παράπονα έχουν να κάνουν με το προηγούμενο χρονικό διάστημα λόγω του καιρού, τώρα αυτή την περίοδο θεωρώ ότι κανένας δεν μπορεί να έχει κάποιο παράπονο».
Τα προβλήματα με τα πεπαλαιωμένα δίκτυα ύδρευσης
«Σε πολλές κοινότητες όντως υπάρχουνε πεπαλαιωμένα δίκτυα ύδρευσης, εμείς έχουμε πετύχει τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων έργων τα οποία θα ξεκινήσουν άμεσα. Τα παλιά δίκτυα έχουν ως αποτέλεσμα στην τρομερά μεγάλη ζήτηση που έχουμε τώρα να βγαίνουν κάποιες ζημιές. Όλες αυτές οι ζημιές μέχρι να αποκατασταθούν πέφτει η στάθμη από τις δεξαμενές, μέχρι να ξαναγεμίσει η δεξαμενή δημιουργούνται προβλήματα στην υδροδότηση των περιοχών. Αυτό βέβαια μπορεί να είναι σε τεχνικό επίπεδο λογικό αλλά καταλαβαίνουμε όλοι τα προβλήματα που δημιουργούνται και στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες και νιώσαμε την ανάγκη να ζητήσουμε συγγνώμη από τον κόσμο και βέβαια παράλληλα να τους ενημερώσουμε για τις δικές μας ενέργειες. Αυτά τα έργα της ύδρευσης είναι έργα μεγάλα και δεν είναι δυστυχώς τόσο εύκολο να γίνουν σε ένα χρόνο».
«Εμείς με τη ΔΕΥΑΘ έχουμε πετύχει σε πολλά χωριά την χρηματοδότηση των έργων, τα περισσότερα έχει δημοπρατηθεί, έχουμε εργολάβους. Βέβαια το καλοκαίρι δεν μπορούν να γίνουν έργα, ούτε ο κόσμος θέλει τα έργα καλοκαίρι, δηλαδή Μάιο με Σεπτέμβρη. Άρα λοιπόν όλα αυτά θα ξεκινήσουν από τα μέσα Σεπτεμβρίου προς τον Οκτώβριο και μετά και ελπίζουμε με αυτά να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα στην υδροδότηση γιατί αυτή την στιγμή δεν έχουμε άμεσο πρόβλημα με το νερό ως πρόβλημα, οι ζημιές που δημιουργούνται λόγω των πεπαλαιωμένων δικτύων δημιουργούν κυρίως τα προβλήματα. Αντιλαμβάνομαι ότι ο κόσμος θέλει να κάνει τη δουλειά του, να πιει νερό να υδροδοτηθούν τα ξενοδοχεία, τα δωμάτια οι τουρίστες αλλά και εγώ είμαι σε αυτή την ανάγκη να ενημερώσω τον κόσμο για την κατάσταση και για τις ενέργειές στις οποίες έχουμε προβεί».
Η ετοιμότητα για την περίπτωση πυρκαγιάς
«Εμείς κάναμε για την πρόληψη πυρκαγιών ένα έκτακτο συντονιστικό έχει για να έρθουν όλες οι υπηρεσίες σε μία επαφή και για να ξανασυζητήσουμε το βαθμό ετοιμότητας και συνεργασίας που έχουμε όλες οι υπηρεσίες σε καθημερινή βάση είμαστε σε επικοινωνία, ο αστυνόμος, ο λιμενάρχης, ο διοικητής της πυροσβεστικής, εγώ, βλέπουμε τον βαθμό επικινδυνότητας που βγαίνει στον χάρτη πολιτικής προστασίας με τον δασάρχη, βεβαία προσευχόμαστε και ευχόμαστε τίποτα να μη γίνει, γιατί αυτές οι καταστάσεις μπορεί να ξεκινήσουν από κάτι πολύ μικρό και δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί από τις καιρικές συνθήκες. Είμαστε έτοιμοι όσο μπορούμε και σε επίπεδο εθελοντικών ομάδων και τα αεροσκάφη σε ετοιμότητα κάθε μέρα γίνονται περιπολίες από αέρος για να δουν αν συμβαίνει οτιδήποτε, μέσα στα δάση περιπολούν και εθελοντές του δήμου και η πυροσβεστική και το Δασαρχείο και δε θέλουμε να συμβεί κάτι».
Το νέο δημαρχιακό μέγαρο
«Για να αποκτήσει ο Δήμος Θάσου το δικό του δημαρχιακό μέγαρο είμαστε στο τέλος της διαδρομής, ήδη ο εργολάβος έχει τοποθετήσει τα πρώτα μηχανήματα για τον καθαρισμό του χώρου όπου θα γίνει το δημαρχείο. Νομίζω μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα εγκατασταθεί στο εργοτάξιο για να ξεκινήσει εργασίες στο σκελετό του κτιρίου. Σε περίπου 1.5 χρόνο θα είναι έτοιμο, αν όλα πάνε καλά, θα ήθελα να πω ένα χρόνο αλλά πολλές φορές προκύπτουν πράγματα που μας καθυστερούν και συμβαίνουν χωρίς να τα θέλουμε. Θα είναι ένα σύγχρονο κτίριο λίγο πιο πέρα από τη ΣΔΟΕ, θα είναι λίγο έξω από το Λιμένα, στην επέκταση του οικισμού, εκεί που ήταν η εφορία».