Τις σκέψεις του σχετικά με το πολιτικό τοπίο μοιράστηκε ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Καβάλας Δημήτρης Παπουτσής μιλώντας στον Alpha Radio. Ο κ. Παπουτσής αναφέρθηκε στα σπουδαία ζητήματα που δεν συζητά κανείς στον πολιτικό λόγο όπως την διόγκωση του δημόσιου χρέους, σχολίασε την επιλογή του πάλαι ποτέ συνοδοιπόρου του στο ΚΙΝ.ΑΛ κ. Θεοδωράκη να πάρει συνέντευξη από τον πρωθυπουργό, ενώ εξήγησε γιατί δεν συντρέχουν οι λόγοι για μία εκ του σύνεγγυς επαφής Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη όσο ο πρώτος δεν αναφέρει δημόσια γιατί παρακολουθούνταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
«Καταρχήν όλα αυτά τα οποία αποτελούν ερωτήματα της τρέχουσας πολιτικής αντιπαράθεσης αναφέρονται συνήθως στο ύψος ενός πολιτικού λόγου που είναι ταυτόχρονα και προεκλογικός και άραγε προσαρμοσμένος στα συνήθη δεδομένα μιας συγκεκριμένης προεκλογικής αντιπαράθεσης που καταπιάνεται με τα μικρά, τα ελάχιστα, τα καθημερινά και δεν απασχολούν το δημόσιο λόγο που κυρίως σε μία προεκλογική περίοδο που είναι η ύστατη στιγμή για τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος και θα έπρεπε να μας απασχολούν πολύ μεγαλύτερα σπουδαιότερα και πολύ πιο σοβαρά ζητήματα που αφορούν στην πορεία της χώρας, σε ένα μέλλον αβέβαιο, σε μία χρονική στιγμή όπου διαπιστώνουμε μετά από 15 χρόνια περίπου κρίσεων ότι έχουν περάσει οι καλές στιγμές της μεταπολίτευσης εδώ και 50 περίπου χρόνια που απολαμβάνουμε ως οι τυχεροί ζώντες σε αυτή την πατρίδα τα τελευταία όλα αυτά χρόνια τη μακροβιότερη περίοδο ειρήνης, δημοκρατίας, ευδαιμονισμού πραγματικού ή ψεύτικου. Ο καθένας από τη δική του οπτική γωνία μπορεί να περιγράψει και τις καλές και τις κακές στιγμές μιας μακράς περιόδου 50 ετών. Σε μία στιγμή που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτές οι καλές στιγμές της μεταπολίτευσης έτσι όπως τις θεωρούσαμε περίπου αυτονόητες και δεδομένες έχουν περάσει. Βρισκόμαστε σε μια άλλη εποχή, ζήσαμε την σκληρή πραγματικότητα της οικονομικής κρίσης, και της υγειονομικής κρίσης σε συνέχεια της οικονομικής κρίσης μόλις τολμήσαμε να αισιοδοξούμε και έρχονται και οι επόμενες κρίσεις με διάφορα άλλα ζητήματα με τα οποία δεν καταπιάνεται κανείς. Αυτάρεσκα πολλές φορές ο κ. Μητσοτάκης και το οικονομικό του επιτελείο επικαλούνται ότι η οικονομία μας είναι πάνω σε μία στερεά βάση, ότι έχουμε ξεφύγει οριστικά από τα προβλήματα του παρελθόντος και από δω και πέρα μόνο ευτυχέστεροι και πλουσιότεροι θα γινόμαστε χρόνο με το χρόνο, εγώ να θυμίσω ότι το εξωτερικό δημόσιο χρέος της χώρας μας σήμερα είναι 400 δισεκατομμύρια που είναι το υψηλότερο ποσό που όφειλε ποτέ το ελληνικό κράτος από της συστάσεως του. Κανείς δε καταπιάνεται με το πώς θα αντιμετωπιστεί στο μέλλον».
«Ελέγχεται ο κ. Θεοδωράκης για το γεγονός ότι ενώ απήλαυσε μιας αποδοχής πολιτικής μέσα στην κρίση, σήμερα θέλησε ως δημοσιογράφος να πάρει συνέντευξη από τον κ. Μητσοτάκη αλλά να μην του θέσει αυτά που εγώ εν τη ρύμη του λόγου σας διατυπώνω ως αυτονόητα ζητήματα με τα οποία κανείς δεν ασχολείται και βέβαια χωρίς να εξηγήσει και ο ίδιος στο διάβα του χρόνου την αντιφατικότητα των δικών του στάσεων και επιλογών και συμπεριφορών, υπήρξε και υποψήφιος αρχηγός στην παράταξη μας, δεν του άρεσε το αποτέλεσμα, αφού προηγουμένως για να επιβάλει δικούς του όρους με την κ. Γεννηματά θέλησε να μας υποχρεώσει να αλλάξουμε και το όνομά μας. Ξέρετε πολλοί φύγανε από το ΠΑΣΟΚ γιατί φτάσανε στο σημείο να ντρέπονται επειδή ήταν μέλη του ΠΑΣΟΚ, στη συνέχεια αφού δεν μπόρεσαν να βρουν βολικό στασίδι σε διάφορα κόμματα θέλησαν να ξαναγυρίσουν στο ΠΑΣΟΚ αλλά μας είπαν τότε ξέρετε παιδιά να αλλάξουμε και το όνομα, γιατί μερικοί ντρέπονταν να πουν ότι είναι ΠΑΣΟΚ. Εγώ ήμουνα περήφανος για αυτή την παράταξη που με στέρεο και υπεύθυνο λόγο διαχρονικά σε όλη οδήγησε την χώρα σε μία πορεία που ήταν συνεχώς προς το καλύτερο. Κρίνονται και ο κ. Θεοδωράκης και ο κ. Μητσοτάκης για αυτά που λέγανε είναι αυτά που έταξαν».
«Ο κ. Ανδρουλάκης έχει καταρχήν σοβαρά να καταλογίσει στον κ. Μητσοτάκη για την στάση του στο ζήτημα που βάλλει κατά του κράτους δικαίου, το ζήτημα των παρακολουθήσεων. Ο κ. Μητσοτάκης ελέγχεται για τις πολιτικές του ευθύνες που είναι και ομολογημένες και παντάπασι αναγνωρίσιμες. Ήταν ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, θέλησε ο ίδιος να πάρει υπό τη δική του πολιτική ευθύνη και εποπτεία και αν και πολιτικός προϊστάμενος που έπρεπε να ξέρει τα πάντα άφησε την υπηρεσία του να παρακολουθεί έναν Έλληνα ευρωβουλευτή και εν δυνάμει πολιτικό αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Δεν δόθηκαν ποτέ οι απαντήσεις γιατί παρακολουθούνταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στο αυτί δεν μπορεί να δέχεται ο κ. Ανδρουλάκης να του εξηγείται γιατί παρακολουθείται από την ΕΥΠ πολλώ μάλλον όταν είναι πολιτικός αρχηγός. Αυτό είναι μία σοβαρή παράλειψη ηθελημένη του κ. Μητσοτάκη και εξέλειπαν οι όροι της οποιασδήποτε συνάντησης και γνωριμίας από κοντά. Μία τέτοιου είδους συνάντηση μεταξύ τους ίσως θα υπονοούσε προς κάθε έναν από όλους εμάς ότι ο κ. Μητσοτάκης πιθανόν θα του σφύριξε και στο αυτί ποιος ήταν ο λόγος που τον παρακολουθούσαν. Είναι πολύ σοβαρά ζητήματα αυτά και για αυτό είναι εκτεθειμένος, δε μπορεί να μένουν στο περιθώριο αυτά τα ζητήματα. Θα πάμε σε εκλογές και δεν θα έχουν απαντηθεί αυτά τα ζητήματα και το καταλογίζει αυτό ο κ. Ανδρουλάκης στον κ. Μητσοτάκη».