Ο πολίτης τι θέλει απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ το Νίκου Ανδρουλάκη και τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες δεσμευόμαστε ή θέλει τον κ. Κασσελάκη που διαμορφώνει τώρα το δικό του προσωποπαγές κόμμα ήταν το πολιτικό δίλλημα που έθεσε ο πρώην υπουργός και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Γιάννης Μανιάτης σε συνέντευξη του στον Alpha Radio. O ίδιος μίλησε για την προεκλογική περίοδο έως την κάλπη, τα διακυβεύματα όχι τόσο στην εσωτερική πολιτική όσο και στο ευρωπαϊκό μέλλον και τις κρίσιμες αποφάσεις που θα κληθεί να λάβει η επόμενη ευρωβουλή.
«Φτάνοντας στο τέλος αυτής της προεκλογικής διαδρομής υπάρχει εύλογα η φυσική κόπωση, όμως όλο αυτό είναι μία υπέροχη εμπειρία που επικοινωνείς με τον κόσμο, είχα στην ευκαιρία και την τύχη να συνομιλήσω με δεκάδες χιλιάδες κόσμου που μας συνδέουν πολλά σε όλη την χώρα, κανείς ολοκληρώνοντας αυτή την προσπάθεια αισθάνεται πολύ πιο πλούσιος μέσα του. Εγώ μάλιστα νιώθω πολύ πιο χρήσιμος, πολύ πιο πλούσιος και σοφός από όλα αυτά που προσέλαβα στη διάρκεια αυτών των εβδομάδων που μεσολάβησαν».
«Εάν με ρωτούσατε πριν 10-15 μέρες θα έλεγα ότι δεν ενδιαφέρεται σχεδόν καθόλου ο κόσμος, τώρα όσο περνάνε οι μέρες και βεβαίως οξύνεται και το προεκλογικό κλίμα, αρχίζει να υπάρχει όλο και μεγαλύτερο και πιο έντονο ενδιαφέρον των πολιτών, θέλω να ελπίζω ότι αυτό το ενδιαφέρον θα επιταχυνθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, τις τελευταίες ημέρες δηλαδή που απομένουν, άλλωστε περιμένουμε και τις κεντρικές ομιλίες των τριών μεγαλύτερων κομμάτων, σήμερα (σ.σ. Τετάρτη) είναι του Νίκου Ανδρουλάκη στην Αθήνα, αλλά προφανώς είναι εύλογο περισσότερο ενδιαφέρον να υπάρχει για τα εσωτερικά θέματα και λιγότερο στα ευρωπαϊκά τα οποία ενώ είναι πάρα πολύ σπουδαία και πολύ σημαντικά και θα επηρεάσουν τη ζωή μας τις επόμενες δεκαετίες, επειδή θεωρούνται λίγο μακρινά προσελκύουν λιγότερο το ενδιαφέρον των ανθρώπων».
«Στις δικές μου τουλάχιστον ομιλίες και παρεμβάσεις προσπαθώ περισσότερο να αναδείξω τα ευρωπαϊκά θέματα γιατί αυτό που λέω δημοσίως είναι ότι το 80% της ζωής μας τα επόμενα χρόνια θα το αποφασίσουν αυτοί οι άνθρωποι που θα στείλουμε στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο. Αν δείτε ακόμη και τους νόμους που ψηφίζει η ελληνική βουλή, το 80% των νόμων μας ξεκινούν με την εξής διατύπωση, ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας τάδε και λοιπές διατάξεις, το οποίο σημαίνει οδηγία από την ευρωπαϊκή ένωση στο εθνικό μας δίκαιο. Άρα είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των αποφάσεων που παίρνονται στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο, είναι πάρα πολύ απαιτητική, θέλει πολύ και τεχνική γνώση αλλά και πολιτικό όραμα γιατί στην πραγματικότητα είσαι υποχρεωμένος να δουλεύεις και τα θέματα κάποιων τεχνικών λεπτομερειών σε επιμέρους ζητήματα αλλά και τα μεγάλα ζητήματα της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής, ζητήματα της γεωστρατηγικής και ενεργειακής αναβάθμισης της Ευρώπης, μιας σειρά από θέματα δηλαδή τα οποία προσδιορίζουν το σήμερα και το αύριο των πολιτών των μελών κρατών».
«Θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος, διότι δεν υπάρχει και περιθώριο προσαρμογής γιατί τα πράγματα τρέχουν, η επόμενη θητεία του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου συνεχίζει από κει που σταμάτησε η προηγούμενη θητεία, έχουν με τεράστια θέματα στα οποία πρέπει να παρθούν καινούργιες αποφάσεις. Χαρακτηριστικά είδατε τι έγινε με τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην κοινή αγροτική πολιτική η οποία προφανώς όπως την είχαν σχεδιάσει οι συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης και η συντηρητική κυβέρνηση της Ελλάδας αποδείχθηκε ότι ήταν μια πολιτική η οποία βρήκε απέναντί της το σύνολο των ευρωπαίων αγροτών, ουσιαστικά τους αφαιρούσε το 50% του εισοδήματός τους επιβάλλοντάς τους με έναν τιμωρητικό τρόπο να κάνουν μία σειρά από δράσεις για το εισόδημα τους».
«Έχουμε μπροστά μας πολύ μεγάλα ζητήματα, έχουμε το θέμα ασφαλώς του μεταναστευτικού και το δημογραφικό, το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής που πλήττει όλο και περισσότερες περιοχές της Ευρώπης, εμείς στην χώρα μας το ζούμε και το πληρώνουμε πανάκριβα και είναι βέβαια και τα μεγάλα θέματα της ενεργειακής εξάρτησης της Ευρώπης, θέματα με τα οποία προτίθεμαι να δουλέψω αν με προτιμήσουν οι πολίτες γιατί θεωρώ ότι ουσιαστικά προσδιορίζουν που θέλουμε να πάει η Ευρώπη και σε ποιο βαθμό η Ευρώπη μπορεί να είναι ανεξάρτητη από άλλες υπερδυνάμεις του πλανήτη. Εγώ έχω ως δικό μου όραμα –και είναι κοινό όραμα με τους ευρωπαίους σοσιαλιστές- να έχουμε μία Ευρώπη ισχυρή και μία Ελλάδα πολύ πιο ισχυρή».
«Δεν θα είναι έκπληξη αν το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο κόμμα, βλέπετε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις φέρνουν τη διαφορά στα όρια του στατιστικού λάθους. Το σημαντικό όμως που καλείται να αποφασίσει ο πολίτης είναι τι θέλει απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, είναι το ΠΑΣΟΚ το Νίκου Ανδρουλάκη και τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες δεσμευόμαστε ή θέλει τον κ. Κασσελάκη που διαμορφώνει τώρα το δικό του προσωποπαγές κόμμα που συνεχίζει να το ονομάζει ΣΥΡΙΖΑ με ότι αυτό επέφερε στην πολιτική τα χρόνια που κυβέρνησε;».