Αυτό που πρότεινα πριν χρόνια για το κλειστό της Καλαμίτσας, με την εμπειρία μου ως εργολάβος της στεγάνωσης προ 30ετίας, δεν το ακολούθησε η διοίκηση και το προτείνει τώρα ο κ. Τσεκμέζογλου. Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της παράταξης ΕΡΓΟ ΤΩΡΑ Χαράλαμπος Χρυσανίδης, ο οποίος ανέλυσε το ζήτημα της στέγης που στάζει στο κλειστό γυμναστήριο και πως σχετικά οικονομικά θα μπορούσε να αντικατασταθεί η στέγη αντί να προσπαθεί ο δήμος να μπαλώσει τις τρύπες.
«Έπρεπε να αφιερωθεί χρόνος στην συζήτηση αυτή γιατί καταλαβαίνετε ότι όταν φτάνουμε στο σημείο μετά από τόσα χρόνια να υπάρχει το πρόβλημα και να μη θεραπεύεται και να γίνεται ένας αγώνας, να έπρεπε να γίνει ένα αγώνας πολύ σημαντικός για την ομάδα της Καβάλας και να μη γίνεται εξαιτίας της βροχής που έπεφτε και έμπαινε μέσα στο κλειστό, είναι πολύ σημαντικό. Έπρεπε να αφιερωθεί λίγος χρόνος παραπάνω για να λυθεί και λύση υπάρχει και δεν εφαρμόστηκε. Τους είχα πει από το 2021 ότι πρέπει να διώξουμε ό,τι υλικό υπάρχει από πάνω και να αντικαταστήσουν τις λαμαρίνες που υπήρχανε δίχως κανένα πρόβλημα ούτε στατικό, ούτε τίποτε. Υπήρχε η άδεια η αρχική και οι υπολογισμοί οι αρχικοί και η νομοθεσία επιτρέπει αυτού του είδους τις παρεμβάσεις για λόγους υγιεινής και χρήσεως λέει το διάταγμα. Θα μπορούσε να έχει γίνει η αντικατάσταση της σάπιας λαμαρίνας που τρέχει αυτή τη στιγμή και να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα και οποιοδήποτε έργο γινόταν από κει και πέρα σαν ενεργειακή αναβάθμιση ή επέκταση θα είχε την δυνατότητα να γίνει και να μη κινδυνεύει όπως τώρα η πρόταση που έκανε ο δήμος στα 9,5 εκατομμύρια που κοπήκανε εξαιτίας του ότι δεν ήταν μέσα στο αντικείμενο που είχε η διακήρυξη».
«Η διακήρυξη έλεγε για ενεργειακή αναβάθμιση και η διοίκηση του δήμου έβαλε μέσα και επέκταση και έβαλε καθίσματα και ότι άλλο έβαλε, να σκεφτείτε ότι υπάρχει προϋπολογισμός αντίστοιχου έργου να φτιαχτεί καινούργιο με 6.5 εκατομμύρια! Όταν κάνεις πρόταση αναβάθμισης που είναι 50% πιο αυξημένο το κόστος λες τι να το κάνω το παλιό και να έχω ένα παλιό γήπεδο με όλα τα προβλήματα του; Τα στατικά προβλήματα δε τα λύνεις με την ενεργειακή αναβάθμιση, είναι ξεκάθαρες οι εργασίες που μπορείς να κάνεις. Αυτά θα μπορούσαν να γίνουν με δαπάνες του δήμου, με ξεχωριστό κονδύλιο, δηλαδή θα μπορούσε να είναι ο προϋπολογισμός σε ένα λογικό νούμερο και τα επιπλέον της ενεργειακής αναβάθμισης κονδύλια θα αναλάμβανε την υποχρέωση να τα κάνει ο δήμος. Να τα φορτώσεις όλα στην ενεργειακή δεν γίνεται, θα είμαστε εκτεθειμένοι και απέναντι σε αυτούς που δίνουν τα λεφτά στην ευρωπαϊκή κοινότητα.
«Το βλέπετε λογικό 5 χρόνια τώρα να λέμε ότι συνεχίζουμε την προσπάθεια και να είμαστε σε αυτό το χάλι, να έχουμε γήπεδο να στάζει; Αυτό το κλειστό κατασκευάστηκε την δεκαετία του 70 και αρχές του 90 σαν εργολάβος πια εγώ, βγήκε δημοπρασία αυτό το έργο της στεγάνωσης, έμπαζε η λαμαρίνα δηλαδή που υπήρχε που είχε πάθει ζημιά και χρειαζόταν να γίνει ολική στεγάνωση. Στη δημοπρασία συμμετείχα και έδωσα την καλύτερη προσφορά, το πήρα κανονικά, έγινε με δημοπρασία, ούτε αναθέσεις ούτε τίποτε και το φτιάξαμε αυτό με ένα πολύ καλό υλικό για την εποχή, με μεμβράνη, της Goodyear που βγάζουν τα λάστιχα και έγινε ολική στεγάνωση. Αφού πέρασαν τα χρόνια οι γλάροι τσιμπούσαν το λάστιχο και κάνανε ζημιές, όχι τραγικές να δημιουργήσουν πρόβλημα στην στεγάνωση. Έγκαιρα το είχαμε αντιληφθεί και όπου βλέπαμε τέτοια φαγώματα κάναμε στεγάνωση με μπάλωμα. Αυτό το έργο είχε εγγύηση 10 χρόνια, ό,τι υλικό υπάρχει για στεγάνωση που το βλέπει ο ήλιος η μεγαλύτερη εγγύηση είναι για 10 χρόνια και με ορισμένες προϋποθέσεις.
«Πέρασε ο χρόνος, όχι 10 χρόνια μόνο, μέχρι το 2010 δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα, μετά από 20τόσα χρόνια αρχίσανε κάποια προβλήματα, εντάθηκαν στο χρόνο και όταν κλήθηκα το 2020 να πω την άποψη μου τους είπα ότι δεν σηκώνει πια το υλικό, η μεμβράνη από τον ήλιο είχε γεράσει ως προς την ελαστικότητά της δεν είχε δηλαδή την ελαστικότητα την αρχική και άρχισε σιγά-σιγά και φθείρονταν από μόνη της και είχα πει τότε την πρόταση βγάλτε τα όλα από πάνω, μονώσεις, στεγανώσεις κτλ, να διώξουμε και την λαμαρίνα και να βάλουμε καινούργια που δεν δημιουργεί κανένα στατικό πρόβλημα. Αυτό το έργο έγινε με τον κανονισμό που ίσχυε το 70, το 85 άλλαξε ο κανονισμός ο αντισεισμικός και ξανά το 90. Λέει όμως από την στιγμή που δεν αλλάζει η χρήση κάποιου κτιρίου ή τα φορτία που έχει δεν υπάρχει λόγος να δημιουργήσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα. Μπορούμε να προχωρήσουμε στην αντικατάσταση της λαμαρίνας, με κόστος 40 χιλιάδες, προσέφερε τότε ο κατασκευαστής της πλατείας Καπνεργάτη. Τότε προτίμησαν να κάνουν μία άλλη στεγάνωση αντοχής πολύ μικρότερης με 30-50.000 ευρώ, αντί να κάνουν την λύση που πρότεινα τότε και την προτείνει τώρα ο σύμβουλος του δημάρχου κ. Τσεκμέζογλου. Εκεί είναι το λάθος και η ολιγωρία».