Στο κυνήγι των πακτωμένων ομπρελών και λοιπού εξοπλισμού θαλάσσης έχει βγει και ο δήμος Καβάλας μετά το δήμο Παγγαίου, αφού η κακή συνήθεια φαίνεται ότι μεταφέρθηκε σαν «πανδημία» και στις ακτές του Παληού κυρίως. Για το θέμα μίλησε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και πρασίνου Κυριάκος Σταυρίδης, συμπληρώνοντας πως παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζει ο δήμος και με τα ογκώδη αντικείμενα μέσα στην πόλη.
«Το πρόβλημα με τις πακτωμένες ομπρέλες εντοπίζεται μόνο στο Παληό, είναι μια περιοχή από τις εκκλησίες μέχρι τον Κυνηγό όπου υπάρχουν 30-40 πακτωμένες ομπρέλες και καρέκλες, δεν είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα στις ακτές της Καβάλας μέσα στη πόλη. Οπότε με την ειδοποίηση που βάζουμε τους προτρέπουμε να τις απομακρύνουν, γιατί το επόμενο βήμα είναι να της πάρουμε και θα πρέπει να πληρώσουν για τις επανακτήσουν. Σίγουρα θα τα πάρουμε αν δε τα μαζέψουν, αφήσαμε κάποιες μέρες προθεσμία να τα πάρουν από μόνοι τους. Καταλαβαίνετε πως αν το αφήσουμε το θέμα σε λίγο καιρό όλες οι ακτές θα είναι έτσι.
«Δεν είναι επιχείρημα το δεν ενοχλούν, ενοχλούν και αισθητικά αλλά και τους λουόμενους που ψάχνουν που θα κάτσουν και κάποιοι πιάνουν ολόκληρο χώρο και βάζουν αλυσίδες. Είναι 100% παράνομη αυτή η ενέργεια, οτιδήποτε είναι σταθερό ή πακτωμένο στην παραλία είναι παράνομο και το επόμενο βήμα είναι να τις απομακρύνουμε όλες. Δεν είναι δικαιολογία η ηλικία που επικαλούνται, αν ήταν έτσι θα πάρκαραν και όλοι όπου να’ ναι γιατί είναι ηλικιωμένοι ή να το αφήνουν μέσα στη μέση του δρόμου. Επίσης επειδή κάνω και γω το μπάνιο σε εκείνη την πλευρά βλέπω ότι δεν είναι ηλικιωμένοι και τα καταφέρνουν μια χαρά, η νομοθεσία δε κάνει εξαιρέσεις σε αυτό».
«Με την περίπτωση των ογκωδών στους δρόμους της Καβάλας ενώ είχαμε φτάσει σε ένα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο, στην απογευματινή βόλτα των εποπτωών είδαμε πως σε τρία τέσσερα σπίτια αρχίζουν να κάνουν ανακαίνιση, το αποτέλεσμα είναι να τα βγάζουν ανεξέλεγκτα όλα ακόμη και στα σκαλάκια, να κλείσουν τα σκαλάκια. Τους δύο τους βρήκαμε, θα επιβληθεί το ανάλογο πρόστιμο και δεν υπάρχει δικαιολογία γιατί το ηλικιωμένοι που λένε για τις ομπρέλες το χρησιμοποιούν και εδώ, ότι δήθεν ήταν ο πατέρας μου και δεν ήξερε. Έχουμε φτάσει σε ένα πολύ ικανοποιητικό βαθμό με την περισυλλογή των ογκωδών, ίσως να είμαστε ο μοναδικός δήμος που κάνουμε διαφορετική διαχείριση, ανακυκλώνουμε τις συσκευές από φυτοφάρμακα, ανακυκλώνουμε τα ελενίτ, ανακυκλώνουμε τα στρώματα, τα ογκώδη, ότι σκουπίδι που μαζεύουμε έχουμε συμβάσεις με τις οποίες τα ανακυκλώνουμε. Αποτέλεσμα είναι και ο δήμος να έχει αλλά σωστή διαχείριση όλων αυτών των ειδικών τα οποία πολλές φορές δημιουργούν και μεγάλα προβλήματα, οι έλεγχοι είναι συχνοί σε εμάς ενώ αλλού δε πληρώνουν, έχουμε συμβάσεις για την διαχείριση όλων των αντικειμένων. Και ενώ ξοδεύουμε 300-400 χιλιάδες για να τα ανακυκλώνουμε όλα αυτά και όχι να τα πετάμε σε ρέματα ή να τα θάβουμε, έχουμε ένα συνεχόμενο… κυνηγητό στο δήμο, είναι ένα παράπονο αυτό».